valtaa ja loistoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvää Joulua

Joulupukki on perinteikäs johtaja

Joulupukki on yksi maailman kuuluisimmista johtajista ja siksi erittäin kiireinen mies. Hänellä on juuri ja juuri aikaa tavata kaikkia pieniä alaisiaan. Jatkuvan kiireen vuoksi Joulupukki on delegoinut tehtäviään.

Moni miettii, mihin Joulupukin työaika oikeastaan menee. Ahkerat tontut nimittäin suorittavat kaikki Korvatunturin askareet: he siivoavat tallin ja saunan, ruokkivat pihapiirin eläimet sekä nikkaroivat ja paketoivat kaikki maailman lasten joululahjat. Joulupukin osuutta ei moni tajua epäillä, onhan hän korkeassa asemassa oleva mies.

Eräs joulukuusenhakureissu

Nyt kun tässä lähestytään tuota "joulun huipennusta", minulla muistui mieleeni eräs tavallista hankalampi kuusenhakureissu lapsuudesta.

Olin siinä ehkä 11- vuotias ja veljeni Kari paria vuotta minua nuorempi. Sinä kesänä oltiin käyty marjareissulla uimavaaran kautta luolakummun seudulla jonne on matkaa kylästämme reilusti yli kolme kilometriä. Olin jo kolme vuotta hankkinut perheemme joulukuuset Uimaniemen yhteismetsistä ja tälläkin marjareisulla haukankatseeni löysi todella hienon kuusen joulua varten kuten aina näillä retkillämme. Painoin paikan tarkasti mieleeni.

Kaunein joululauluni

Hyvää Joulua!

Tässä kauneimmat joululauluni, siis joita on tietysti paljon.

Rauhallista joulua, hyvää joulumieltä ja mukavaa ensivuotta teille kaikille.

 

Joulusatu

Olipa kerran pieni ihminen. Hänestä tuli sittemmin ristiinnaulittu. Silloin ei kristinuskoa vielä ymmärretty. Nythän se ymmärretään niin, että muslimit hirteen ja hindut hiiteen. Meillä on omat käsityksemme uskonnoista ja oma uskonto ikään kuin pakottaa todistamaan toiset uskovaiset maan rakoon.

Jokainen vastasyntynyt on nykyisin vain yksi seitsemäsmiljardisosa tätä suurta yhteiskuntaa. Yhteiskuntaa joka on vetänyt erillaisia rajoja itselleen. On Tellus, mutta on myös takahikiä.

Juullimi Ukiortaassamilu Pilluaritsi

Juullimi Ukiortaassamilu Pilluaritsi

Eli Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta grönlanniksi.

Julkaise syötteitä